Project omschrijving

Lekker lezen is goed voor je

Minder stress? Even geen mobiel? Meer plezier ervaren op je werk? Dat kan door even lekker iets te lezen. lezen is goed voor lichaam en geest, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek. Reden voor Zorg & Zekerheid om lezen te promoten via six minutes stories want, lezers zijn relaxter, empahtischer, creatiever en kunnen beter samenwerken. Lezen verbetert de hersenactiviteit, vergroot je concentratie en het werkt ontspannend en rustgevend. Maar lezen dreigt er bij in te schieten door onze gehaaste en stressvolle levens, waarbij wij door onze smartphones worden geregeerd. Gelukkig kunnen kleine veranderingen zoals regelmatig iets lezen  al voor een positief effect zorgen, waardoor wij iets ontspannener en gelukkiger door het leven gaan.

Six Minutes Stories

Zorg en Zekerheid is continu op zoek naar creatieve initiatieven om de gezondheid positief te beïnvloeden. Dit keer is besloten om gedurende een aantal weken six minutes stories te verspreiden op verschillende treinstations in Nederland. Deze boekjesreeks is speciaal ontwikkeld om stress te verminderen en even uit de waan van de dag te stappen. Het zes minuten lezen van een leuk verhaal verlaagt je stressniveau al met 68% en kan met name bij  jongeren zo burn-out klachten voorkomen.

Geef het door

Een aantal weken lang zijn op verschillende grote stations in Nederland door het Zorg & Zekerheid campagneteam duizenden boekjes uitgedeeld. Elke week werd er een nieuwe six minutes storie van een andere schrijver uitgedeeld. Zo ontdek je misschien ook nog wel je nieuwe favoriete schrijver. Six Minutes Stories kunnen overal opduiken. Op het station, in de bibliotheek of in een koffietentje. Mocht je een boekje vinden, lees het, geef het door. Of laat het boekje ergens achter. Oh, en vergeet niet dat even te delen met #sixminutestories. Zo kunnen anderen de boekjes ook vinden. Meer weten kijk dan ook even op sixminutestories.nl