Project omschrijving

WIN EEN JAAR LANG GRATIS BRICKEN

Vanaf heden kunnen automobilisten met de parkeer app van Yellowbrick  parkeergeld betalen via hun mobiele telefoon. Yellowbrick attendeerde Maastrichtenaren op het nieuwe parkeerbeleid door een ludieke actie in de stad te starten. Onder de naam “Zeuk de gele brik” werd op 31 mei bij 100 Maastrichtse parkeerautomaten op de grond een milieuvriendelijke krijtgraffiti gespoten met de tekst “Zeuk de gele brik en win ein jaor laank veur niks parkere”.

Zeuk de gele brik 

Nadat de krijtsjablonen door Maastricht geplaatst waren werd in de wijk Wijck de goudgele baksteen verstopt. Uiteraard in de buurt bij één van de parkeerautomaten. Veel bezoekers van Wijck deden mee aan de zoekactie, want wie wil nou niet een jaar lang gratis parkeren in Maastricht. Twee oplettende jongemannen vonden de baksteen in een hangende plantenbak en zijn nu in het bezit van een jaar lang gratis parkeren in Maastricht. Meer informatie over de actie en de winnaar kun je vinden op http://www.yellowbrick.nl/maas .

Resultaten 

Resultaten van deze guerrilla campagne zijn een uitgebreid item in het avondjournaal van RTV Maastricht, een artikel in Dagblad De Limburger, online artikelen op nieuwspagina’s als Limburgzaken.nl en het is uitgebreid gedeeld op Twitter en Facebook. Lees hier de artikelen: http://www.dichtbij.nl/maastricht/regio/artikel/4254137/vanaf-vandaag-kan-mobiel-parkeren-in-maastricht.aspx en http://www.dichtbij.nl/maastricht/regio/artikel/4254368/maastrichtenaren-winnen-jaar-lang-gratis-parkeren.aspx .