Project omschrijving

Skip de AH kip

Met Skip de AH Kip heeft Wakker Dier supermarktketen AH uitgeroepen tot liegbiest van het jaar. AH beweert namelijk veel te doen aan dierenwelzijn en het verbeteren van zijn assortiment door meer diervriendelijk geproduceerde kippen in zijn assortiment op te nemen. Uit onderzoek blijkt echter dat AH in zijn sector achterblijft met het nemen van maatregelen die zorgen voor een diervriendelijker assortiment. AH verkoopt kippen die hun leven hebben doorgebracht met 16 kippen per vierkante meter. Dit leidt tot verminkte, zieke kippen door vechten en ziektes. Wakker Dier wilt dat hier een einde aan komt en roept alle supermarkten op, en AH in het bijzonder, om over te gaan tot het verkopen van duurzaam en diervriendelijk geproduceerde producten,

Wakker Dier achtervolgt AH

Wakker Dier heeft de slogan letterlijk gevisualiseerd door achter de bezorgauto’s van AH aan te rijden. Hiermee lieten ze zien dat ze letterlijk  net zo lang AH achtervolgen, totdat ze  de AH kip niet meer bezorgen. Gedurende vijf dagen zijn de bestelbussen achtervolgd vanaf de distributiecentra in Amsterdam, Almere, De Meern, Eindhoven en Rotterdam. De betreffende chauffeurs werden netjes op de hoogte gebracht en ontvingen een goodie bag van Wakker Dier. Hiermee benadrukte Wakker Dier dat de campagne tegen de AH is gericht en niet tegen de betreffende chauffeurs. De guerrilla campagne van Wakker Dier was een groot succes. De landelijke media namen het nieuws direct over van Telegraaf, AD, NOS tot regionale nieuwsdiensten. Als klap op de vuurpijl kwam het item ook langs op televisie bij de uitzending van Hart van Nederland. Kijk voor meer informatie ook eens bij wakker dier .

Geïntegreerde campagne

Naast de uitvoering van deze guerrilla campagne werd de boodschap al aangekondigd in tv commercials, radiospotjes en online. Door de geïntegreerde aanpak van nieuwsverspreiding via de verschillende mediakanalen ontkwam niemand aan de actie van Wakker Dier “Skip de AH kip”. Wanneer de chauffeur van Wakker Dier op een adres aankwam dan was de boodschap hem al vooruit gesneld. Kijk daar heb je die Skip de AH kip!!