Project omschrijving

A Changing World

Haarlem Bloemencorso is elk jaar weer de start van de lente en het verlangen naar mooi weer, maar het is ook het weekend dat Haarlem ruim 100.000 bezoekers ontvangt. Hiermee wordt het Bloemencorso elk jaar weer grootser en meeslepender, een evenement waar de hele stad aan meedoet. Zo trapt het Bloemencorso op zaterdag af met het kindercorso. Kinderen kunnen hun eigen fiets met bloemen versieren en meedoen aan de optocht door de stad. Verder is er muziek, een gezellige markt en de horeca speelt in op het event met heerlijke spijs-wijn combinaties. Haarlem is natuurlijk niet voor niets dit jaar de culinaire hoofdstad.

De rijdende photobooth

De bezoekers van het Bloemencorso in Haarlem moeten altijd even geduld hebben tot de bloemenwagens om 21.30 hun opwachting maken. Deze keer zijn de bezoekers vermaakt met de rijdende photobooth. Dit Volkswagen busje is omgebouwd tot fotohokje en hier kunnen bezoekers met leuke gadgets hun eigen fotostripje maken. Slogan is: Groeten uit Haarlem, Bloemencorso 2019. Het geprinte fotostripje kan ook digitaal aan de bezoekers verstuurd worden. Het Bloemencorso promotieteam heeft de rijdende photobooth ondersteund door programmaboekjes aan de bezoekers van het corso uit te delen. Wanneer de wagens arriveren blijft de helft van de wagens achter in Haarlem op de Gedempte Oudegracht en de overige wagens rijden door Noordwijk aan zee. De wagens die blijven zijn de gehele zondag te bewonderen.

Bloemsteltlopers op Stationsplein

De bloemenwagens zijn natuurlijk de publiekstrekker voor het zondag programma maar er is ook een zondagsmarkt en een muzikaal- en cultureel programma. Bezoekers die arriveren per openbaar vervoer worden de juiste kant op gewezen door echte bloemsteltlopers. Daarnaast deelt het Bloemencorso promotieteam op het Stationsplein van Haarlem programmaboekjes uit met hierin een routebeschrijving. De hoofd act op het Stationsplein zijn de Bloemsteltlopers. Dit kleurrijke en elegante duo trekt veel bekijks met verschillende bloemdans optredens. Alle bezoekers die via het Stationsplein naar Haarlem zijn gekomen hebben een tulp ontvangen en zijn met de bloemsteltlopers op de foto gegaan. Met een heerlijk voorjaarszonnetje is het Bloemencorso op zondag geweldig afgesloten. Een einde die past bij zo’n bloeiend event.