Project omschrijving

Haarlemsewinkels.nl een lokaal en duurzaam initiatief

Haarlemsewinkels.nl is een online winkelplatform opgericht voor de Haarlemse retailondernemers. Haarlemse ondernemers zonder webshop hebben zo via het platform de beschikking over een eigen webshop met een afgeschermde winkel- en productpagina. Op de winkelpagina is ruimte voor bijzondere verhalen en achtergronden. Op de productpagina kunnen eigen artikelen worden aangeboden en verkocht. Eenvoudig toch! Heeft een winkelondernemer al een webshop? Geen probleem! Het platform werkt dan als een extra verkoopkanaal en door linkbuilding werk je gelijk aan een betere vindbaarheid op Google. En wil je mede-eigenaar worden? Dat kan door lid te worden van de coöperatie. Hiermee onderscheidt Haarlemsewinkels.nl zich van andere lokale platform initiatieven. Dus koop je favoriete Haarlemse producten online, maar wel bij dat leuke lokale winkeltje op de hoek. Zo versterkt en ondersteunt het platform de fysieke winkels en blijft de binnenstad aantrekkelijk voor een gezellige dag winkelplezier.

Duurzaam

Producten die online worden besteld worden duurzaam bezorgd. Lokaal door bezorgdienst Hurby en wordt het pakketje landelijk verstuurd, dan werkt het platform samen met de duurzame bezorgservice van fietskoerier. Maar afhalen bij de winkel kan natuurlijk ook. Wie weet vind je er meteen nog iets leuks bij.

Een coöperatieve samenwerking

Elke Haarlemse retail ondernemer kan lid worden van de coöperatie en zo mede-eigenaar zijn van het platform. Door inspraak kunnen zij het platform aanpassen aan hun wensen en blijven de verkregen data in eigen beheer. Zo ontstaat er een sterke online samenwerking die bijdraagt aan een duurzame, gezellige en ondernemende winkelstad. Meer weten? Kijk eens op haarlemsewinkels.nl en shop je nieuwe outfit online bij elkaar!