Project omschrijving

De Rode Loper

De rode loper is een begrip tijdens de Haarlem Shopping Night. Ruim 3500 meter aan tapijt werd met nagels aan het straatwerk bevestigd en verbond de verschillende deelnemende winkelstraten in Haarlem. Helaas niet echt duurzaam. Om tot een duurzame en milieuvriendelijke vervanging te komen van het tapijt is de fysieke Rode Loper bedacht. Elke straat heeft zijn eigen Rode Loper personage die de bezoekers van de Haarlem Shopping Night alles laat zien wat er te doen, te proeven en te koop is zijn straatje. Toch was dit niet genoeg. We wilden de straten en de lopers met elkaar verbinden. Hoe? Door 3500 meter aan rode voetstapjes te plaatsen met milieuvriendelijk en duurzaam krijt. Zo kreeg de Haarlem Shopping Night toch zijn eigen rode loper.

De Makers Markt

De Grote Markt in Haarlem was dit jaar het middelpunt van de Haarlem Shopping Night. Met verschillende eetbarretjes, koffietentjes en uiteraard de lokale makers was deze markt de plek voor de duurzame ondernemer om zich verder op de kaart te zetten. Midden op het terrein was een vuurspuwend kunstwerk geplaatst die veel aandacht van de bezoekers trok. De markt was verlicht met energiezuinige LED verlichting en zorgde voor een sprookjesachtige sfeer op de Grote Markt in Haarlem.

Online en offline promotiecampagnes

In aanloop naar de Haarlem Shopping Night werd het evenement op verschillende mediakanalen gecommuniceerd. Via postercampagnes in abri’s, met A1 posters in de binnenstad, het verspreiden van bedrukte dubbelzijdige bierviltjes in winkels en restaurants, op de verschillende social media en als klap op de vuurpijl een pr moment met de burgemeester van Haarlem Jos Wienen. De burgemeester zette de eerste rode voetstapjes in de Anegang als startsein voor het labyrint van 3.500 meter rode voetjes die de verschillende winkelstraten met elkaar verbond.