Project omschrijving

Opening Sterfietsroute met duurzame krijtsjablonen

Met het plaatsen van enorme krijtsjablonen is de Sterfietsroute van gemeente Den Haag officieel geopend. De opening werd verricht door wethouder Tom de Bruijn. Grote krijtsjablonen zijn geplaatst op de hoek van Ijsbaanpad en op de Noordwal. De Sterfietsroute verbindt Zoetermeer, Voorburg, Den Haag en Scheveningen. Doel van deze route is om Den Haag fietsvriendelijker te maken en hiermee zijn inwoners aan te moedigen om vaker de auto te laten staan. Fietsen in Den Haag is op de Sterfietsroutes vanaf een stuk veiliger, sneller en fietsvriendelijker geworden.

Elke nieuwe Sterfietsroute wordt van krijtsjablonen voorzien

Bij elke route die door de gemeente wordt opgeleverd en aan de Sterfietsroute is gekoppeld wordt een enorm sjabloon geplaatst met de tekst: Den Haag fietst, snel, veilig en comfortabel. De openingen worden verricht door de Haagse wethouder Tom de Bruijn. Hij plaatst het sjabloon met behulp van omwonenden. Na afloop is er voor iedereen nog even tijd om onder genot van een kopje koffie het resultaat te bewonderen en na te denken over de volgende Sterfietsroute.

Kleine sjablonen markeren de gehele route

Naast de grote sjablonen bij de start van de Sterfiets route wordt de gehele route voorzien van kleinere fietssjablonen. Deze geven de fietsrichting aan en geven de fietser het besef dat deze gebruik maakt van één van de vele Sterfietsroutes in Den Haag. De duurzame krijtsjablonen helpen in het bewustwordingsproces dat Den Haag een fietsstad bij uitstek is met uitstekende fietsvoorzieningen.