Project omschrijving

Harry Potter paviljoen – 20 jaar magie

Strandpaviljoen De Zeerover werd voor het British festival drie dagen omgetoverd tot het Harry Potter 20 jaar magie paviljoen. Hiermee werd het twintigjarig jubileum van Harry Potter gevierd. Waar kon dit beter dan tijdens het British Festival in Zandvoort. Het Harry Potter paviljoen werd ingericht met lange kasteeltafels, kasteelmuren, zwevende kaarsen en in de ruimte bevond zich ook de geheime kamer met de Steen der Wijzen. Fans konden zich inschrijven om een eigen echte Harry Potter toverstok te maken, maar ook konden ze meedoen aan het brouwen van je eigen toverdrank met elk zijn eigen magische krachten. Na afloop van de workshop ontving elke fan een Harry Potter raadsel. Met de oplossing kon de ingang van de Geheime Kamer worden gevonden. In deze kamer bevond zich de Steen der Wijzen.

Toverdrank en boterbier

In de middaguren kon elke Harry Potter fan  zijn eigen toverdrank maken en daarnaast kon iedereen zich ook nog opgeven voor het brouwen van zijn eigen boterbier. Soms heel lekker, maar het boterbier leek af en toe betoverd. Wanneer alle opdrachten tot een goed einde waren volbracht ontving elke Harry Potter fan een tovenaarshoed. Met tovenaarshoed en een eigen toverstok werd je ten slotte op de foto gezet in de Harry Potter photo booth. Hiermee werd je een volwaardig lid van de enige echte tovenaarsschool.

Harry Potter pub quiz

Elke dag werd afgesloten met een Harry Potter pub quiz die doorging tot in de late avonduren. Aan de lange kasteeltafels werden de gestelde vragen door de pub quiz master met fanatisme ingevuld. Onder het genot van een drankje werden de antwoorden nagekeken door de Zweinstein jury. Elke dagwinnaar van de quiz ontving de gehele Harry Potter boekenreeks die door uitgeverij De Harmonie uit Amsterdam beschikbaar werd gesteld.