Project omschrijving

Art Rotterdam weer goed vindbaar door krijtsjablonen route

Art Rotterdam 2022 is weer helemaal terug met nieuwe exploitanten en geweldige exposities. Van 19 tot en met 22 mei kunt u de verschillende exposities bekijken. Naast een goede plattegrond, een rijdende Art bus om alle bezoekers naar de verschillende locaties te brengen in de stad zijn er ook krijtuitingen geplaatst om de bezoeker naar de juiste locatie te brengen. Kijk op de website van Art Rotterdam voor het programma, locaties en de deelnemers https://www.artrotterdam.com/.  Bent u in Rotterdam en gestart met uw kunstroute dan leiden de krijtsjablonen u in de juiste richting.

Winnaar NN Art Award 2022

Op zondag 22 mei werd de NN Publieksprijs voor de tweede keer uitgereikt. Net als vorig jaar konden kunstliefhebbers en beursbezoekers stemmen op hun favoriete kunstenaar. De publieksprijs ter waarde van vijfduizend euro werd dit jaar in ontvangst genomen door Inez de Brauw (vertegenwoordigd door galerie Brinkman & Bergsma.

De juryprijs is op woensdag voorafgaand aan het Art festival uitgereikt. Deze kunstprijs is gewonnen door Vytautas Kumža van galerie Martin van Zomeren en bestaat uit een bedrag van tienduizend euro. Dit werd bekend gemaakt tijdens de officiële opening van Art Rotterdam 2022 in de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

Krijtsjablonen

Krijtsjablonen zijn een milieuvriendelijke manier om uw boodschap in het straatbeeld naar voren te laten komen. De krijtuitingen zijn duurzaam en worden met een mal en krijt geplaatst. De uitingen slijten door weer- en verkeersinvloeden en blijven circa één tot twee staan, Bij meerdere grote regenbuien verdwijnen de uitingen uit het straatbeeld. Meer voorbeelden van krijtuitingen vind je onder ander bij de campagnes van yellowbrick en Monki Eindhoven