Project omschrijving

Hard Gras – Viert 100ste jubileumnummer

Door uitgeverij Ambo|Anthos zijn wij benaderd om het 100ste jubileumnummer van het voetbaltijdschrift voor lezers op een bijzondere manier onder de aandacht te brengen. Voor deze campagne hebben wij een leuke guerrilla actie bedacht door een enorm, uit meerdere delen bestaand sjabloon te maken en deze op twee bijzondere plekken in Amsterdam te laten plaatsen. En waar anders doe je dat dan op de twee mooiste HARD GRAS plekken in Amsterdam. Namelijk het schuine grastalud op het Museumplein en de aan het Westerpark gelegen DWDD studio van mede redactielid Mathijs van Nieuwkerk.

Raamsjabloon – Hard Gras

Ter gelegenheid van dit jubileumnummer werd een prachtig raamsjabloon geplaatst op het raam van boekhandel Scheltema. Deze raamsticker had de grootte van de hele etalageruit. Een echte blikvanger die speciaal ter ere voor deze jubileumeditie was ingericht. De raamsticker trok het oog van menig bezoeker die vervolgens zijn oog liet vallen op de exclusief ingerichte etalage voor dit geweldige tijdschrift.

Hard Gras – Reuze krijtsjablonen op top graslocaties

Hoe kun je beter bekendmaken dat Hard Gras zijn 100ste jubileumeditie heeft gemaakt dan grote grasuitingen te plaatsen op de meest prominente locaties in Amsterdam. Eentje is geplaatst bij mede auteur Matthijs van Nieuwkerk bij de DWDD studio aan het Westerpark. De tweede is geplaatst bij Het Museumplein op het schuine grasdak van de AH. Voor het inkleuren van het sjabloon is biologisch en milieuvriendelijk afbreekbaar krijt gebruikt.