Project omschrijving

Adidas turning Rotterdam guerrilla blue

Guerrilla actie voor de opening van de concept store Adidas Rotterdam door zichtbaarheid op straat te genereren.
Deze zichtbaarheid werd bereikt door voorafgaand aan de opening de bouwschutting voor de winkel als graffiti muur te gebruiken. Voor social media doeleinden werd hier ook een video van gemaakt. Vijf dagen voorafgaand aan de winkelopening plaatsen we als guerrilla actie op verschillende A1 locaties in Rotterdam een enorme originele Adidas schoenendoos. Daarnaast werd gedurende drie dagen op hotspot locaties met gobo lichtprojectie het Adidas logo geprojecteerd onder het motto “turn Rotterdam blue”. De openingsdag werd opgeluisterd met verschillende straatteams bestaande uit; breakdancers, skaters, bmx-ers en een DJ in de winkel. Het promotieteam deelde vipbandjes uit die in de winkel konden worden verzilverd voor een Adidas muziek dvd. De outdoor guerrilla actie werd afgesloten met een VIP dj-party.
De outdoor campagne heeft de winkel de beloofde awareness en een vliegende blauwe start opgeleverd.

Adidas graffiti artists

Ter gelegenheid van de nieuw te openen Adidas concept store in Rotterdam werd er tijdens de bouwwerkzaamheden een kunstwerk gecreëerd door verschillende graffiti artiesten. Met deze muurschildering ontstond er een superleuk project voor winkelend publiek dat live te volgen was en waarbij passanten niet wekenlang hoefden aan te kijken tegen een lelijke bouwwand. Voor Adidas een ideale manier om op een rebelse manier aan te kondigen dat de Adidas concept store in de havenstad is gearriveerd.

Adidas turns Rotterdam blue – The shoe box

Op verschillende locaties in de stad werd een enorme Adidas shoe box  geplaatst met coole straatartiesten. De enorme schoenendoos zorgde veel leuke reacties en om de schoenendoos heen werden verschillende acts opgevoerd van street dancers, BMX-ers en skaters. Geen Rotterdammer die in het centrum van Rotterdam is geweest kan de aankondiging van de nieuwe Adidas megastore zijn ontgaan.